Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszavette beosztását a tűzszerész és hadihajós ezred parancsnoka

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Nagy Gábor |  2020. október 2. 15:42

A Magyar Honvédség a jelenlegi, vírus elleni küzdelem során sem állhat le, minden feladatát el kell végezze - jelentette ki Takács Attila vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője október 2-án, pénteken, Budapesten, az MH 1. Honvéd Hadihajós és Tűzszerész Ezred (MH 1. HTHE) parancsoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén.

20201002_MH_1_HTHE (1)

Az Irinyi János Laktanyában megtartott rendezvényen – amelyen mások mellett részt vett Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is – Bagi Szilárd alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese, megbízott parancsnoka adta vissza a beosztást a hét hónapos afganisztáni missziós feladatból hazatért Szilágyi Zsolt Lajos ezredesnek, az MH 1. HTHE parancsnokának.

„Eredményes hadszíntéri szolgálat után köszönthetem újra itthon Szilágyi Zsolt Lajos ezredest, akinek most megszerzett tudására, tapasztalatára nem csak az ezrednek, hanem az egész Magyar Honvédségnek nagy szüksége van. Ezekből a hadszíntéri tapasztalatokból tudunk mi is meríteni, ezzel biztosítva a szakmai fejlődést” – emelte ki Takács Attila vezérőrnagy. A tábornok Bagi Szilárd alezredes munkáját megköszönve, elmondta: ő és az ezred is derekasan helyt állt az elmúlt hónapokban. Szakmailag értékelve kiváló munkát végeztek a katonák és a honvédelmi alkalmazottak egyaránt. Takács vezérőrnagy felhívta a figyelmet arra is, hogy nem szabad hátradőlni, hiszen az egyéni beosztásokban, illetve raj- és szakaszkötelékekben is szükség van a tudásanyag, a képességek folyamatos fejlesztésére. „Az önök munkáját csak fegyelmezetten, magas fokú szakértelemmel lehet elvégezni” - tette hozzá.

20201002_MH_1_HTHE (3)

„Február hetedikén, amikor átvettem ideiglenesen az ezred vezetését, az volt a célom, hogy a Szilágyi ezredes által kijelölt irányvonalat követve, a jóváhagyott munkaterveknek megfelelően hajtsuk majd végre feladatainkat, köztük a kiemelt fontosságú közszolgálati tűzszerész feladatokat is” - mondta el Bagi Szilárd alezredes, hozzátéve: a vírus okozta védekezés azonban ezeket a terveket felborította, s az ezredre az eddigieknél is több feladat hárult. Az alakulat azonban minden feladatot elvégzett, s folyamatosan részt vett a Közös Akarat határvédelmi feladatban is.

Szilágyi Zsolt Lajos ezredes megköszönte mind Bagi alezredes, mind az egész ezred munkáját és helytállását. „Közös a cél: a siker. A jövőben ez az egyetlen célkitűzése lehet mind az alakulatnak, mind az egész Magyar Honvédségnek. Ezt csak együtt, közös munkával tudjuk elérni” - tette hozzá az ezredes.

20201002_MH_1_HTHE (5)

„Megerősödve, tapasztalatokkal érkeztem haza és megértettem, mit jelent a valós képesség, a valós műveleti környezet, a valós alkalmazás. Azt szeretném, ha önök is megértenék ezt és szándékom, hogy ebbe az irányba induljunk el mi is” - emelte ki Szilágyi Zsolt Lajos ezredes.

GALÉRIA