Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Víz nélkül nincs élet

Szöveg: Szerencse Renáta |  2008. március 18. 13:12

A magyar Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik fő feladata a kormányzati szervek támogatásán keresztül a tartomány belső rendjének megszilárdítása. A hivatalok akkor tudják ismét az afgán nép bizalmát élvezni, ha képesek lesznek megteremteni azokat a feltételeket, amelyekre a lakosság körében leginkább szükség van.

Ennek érdekében az MH PRT a fejlesztésekre és a CIMIC feladatok ellátására szánt költségvetésből, illetve tanácsadással és a helyi rendőrök kiképzésével és felkészíté-sével támogatja a felelős hivatalok munkáját a különböző fejlesztések végrehajtá-sában. Jelen esetben a helyi vízellátás javítására és az elektromos hálózat kibővítésére került sor. Az MH PRT egy 1500 családot kiszolgáló vízellátó rendszer és hozzá egy áramfejlesztő központ megépítését támogatta Baghlan tartomány megyeszékhelyén, Pol-e-Khomriban.

A két project ünnepélyes átadására a település folyója menti duzzasztógátnál került sor. Az ünnepségen jelen voltak a helyi közösség legmagasabb rangú képviselői, a projectben résztvevő katonák, illetve az MH PRT-t meglátogató ISAF delegáció is. Az eseménynek külön hangsúlyt adott, hogy – a helyi szokásoknak és szertartásoknak megfelelően – a létesítmények átadásakor élő állatot áldoztak, melynek vérével szentelték meg az új berendezéseket.

1595874335