Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vizit a frontvonalban

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Rácz Tünde |  2021. április 1. 16:50

A közelgő húsvét alkalmából az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház COVID Osztályán tett látogatást dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese március utolsó napján.

EK_Böröndi (1)

A kórház főigazgatója, prof. dr. Wikonkál Norbert és Deli Mária alezredes, ápolási igazgató kíséretében az úgynevezett Vörös Zónában megtekintette az ellátás körülményeit, találkozott COVID-19 fertőzést szenvedett betegekkel és a kezelésüket végző orvosokkal, szakdolgozókkal.

Böröndi altábornagy az osztály bejárását követően – a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség Parancsnokának nevében – köszönetét és elismerését fejezte ki a COVID-19 járvány elleni harcban egy éve küzdő orvosoknak és szakdolgozóknak azért az önfeláldozó munkáért, melyet egy hosszúra nyúló küzdelemben, egy láthatatlan és kíméletlen ellenséggel vívnak.

EK_Böröndi (6)

„Önök a hősök, akik előtt az egész Magyar Honvédség megemeli a kalapját, mert látjuk azt az erőfeszítést, mellyel az embertársaikon próbálnak segíteni. Tisztelet a hősöknek, tisztelet önöknek” – emelte ki az altábornagy, aki az intézmény két budapesti telephelyén létesített COVID Osztály állománya számára a közelgő húsvéti ünnepekre tekintettel ajándékcsomaggal kedveskedett.

A látogatás végén a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese kinevezéseket és előléptetéseket adott át a COVID Osztályokon szolgálatot teljesítő katonák részére, majd a résztvevők tájékoztatást kaptak arról a honvédelmi miniszteri döntésről, amely a COVID Osztályokon dolgozók részére március 1-jei, visszamenőleges hatállyal „COVID pótlék”-ot biztosít.