Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zajlik az A-10 modernizációja

Szöveg: JETfly |  2009. október 2. 10:36

A Boeing a héten két új szerződést kötött az USAF-val a légierő 365 darab A-10 Thunderbolt gépeinek modernizációjára. A két szerződés összértéke eléri a 4,2 millió dollárt, a benne rögzített feladatok elvégzésére háromtól 18 hónapig tartó időszakra lesz szükség.

Az első szerződés az öregedő, de továbbra is rendkívül hatékony gépek sárkányszerkezetének megőrzését tűzte ki feladatul. Ennek keretében számos érzékelőt is beépítenek, amelyek segítségével megbontás nélkül lehet a főelemek állapotáról információkat lekérni.

A második szerződés keretében “csupán" egy tanulmány elkészítésére kérték fel a szerződő felet, amelyben a gép avionikájának javítását célozzák meg, növelve a memória kapacitását és az adatfeldolgozó képességét. A kért feladat elvégzésébe a Raytheon Technical Services-t és a BAE Systems Platform Solutions-t is bevonják.

E két szerződés csak kis része a 1,6 millárd dollár összértékű Thunderbolt Life-Cycle Program Supportnak (TLPS), amely keretében a jelenleg helyettesíthetetlen A-10 élettartamát kívánják kitolni. Emellett természetesen a jelen és jövő digitális kommunikációs rendszereinek használatára is fel kívánják készíteni a típust.