Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zarándoklat a béke és jóság jegyében

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: archív |  2023. augusztus 26. 15:47

Huszonhetedik alkalommal, a Pax et Bonum (Béke és Jóság) jegyében szervezi meg szokásos, családi nappal egybekötött Nemzeti Katonai Zarándoklatát a HM Katolikus Tábori Püspökség, Andocson, szeptember 16-án.

631c8a811b45d569758444

A nap 6.30-kor tizenegy kilométeres fakultatív gyalogmenettel indul, Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Lelkészi Kar vezetőjének vezetésével, ezúttal a Somogy vármegyei Andocson, érintve a nágocsi Zichy-kastélyt és a Szent György templomot.

A gyülekező – és a családi nap – helyszíne a Szent Ferenc téren lévő Nagyboldogasszony Bazilika. A menetet 10.30-tól a Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök által tartott szentmise követi a bazilika szabadtéri oltáránál, majd dr. Alácsi Ervin János alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke ismerteti a kegytemplom történetét. Mindeközben a kicsik sem fognak unatkozni, hiszen többek között lézerharccal, honvédő íjászattal és légvárral készülnek számukra.

A katonák, kormánytisztviselők, honvédelmi alkalmazottak és családjaik számára rendezett programra szeptember 8-ig lehet regisztrálni a [email protected] email-címen. A jelentkezés részleteit és más, a rendezvényre vonatkozó további információt a Katolikus Tábori Püspökség honlapján, valamint az eseményről szóló felhívásban találnak.

XXVII. Nemzeti Katonai Zarándoklat