Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zsidó újévi koncert a debreceni katonazenekarral

Szöveg: Madura János törzsőrmester | Fotó: Szalka Miklós őrvezető |  2021. szeptember 1. 16:53

A Debreceni Zsidó Hitközség Pásti utcai Zsinagógájában a zsidó újév alkalmából adott koncertet az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara.

katonazenekar_kapott (9)

Szloszjár Balázs dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntő beszédében elmondta, hogy minden újév egy megújulás, amivel az elmúlt esztendőt magunk mögött hagyjuk és valami új elébe nézünk. Hozzátette: ez különösen fontos most, amikor a pandémiás időszakon bizonyos szempontból túl vagyunk és ismét megtarthatunk egy ilyen csodálatos rendezvényt. „A zenekarunk sajnos az elmúlt két évben nem tudott koncertet adni, hiszen ők is tevékenyen részt vettek a különböző létesítmények mentesítésében, valamint kórházban is segédkeztek. Most viszont újra itt van a lehetőség, hogy a zsidó újév alkalmából ismét újat mutathassanak” – hangsúlyozta a parancsnok.

katonazenekar_kapott (5)

A Pál István őrnagy és Kovács Róbert százados vezette zenekar főként ismert filmzenékkel és komolyzenei művekkel örvendeztette meg az ünneplő közönséget, de felcsendültek olyan érdekességek is, mint például a Queen zenekar legismertebb dalainak egyvelege. A koncert utolsó része a közönség bevonásával egy interaktív produkcióvá vált, amit aztán vastapssal honoráltak az ünneplők.