Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szív és a jellem műveltségét a sporton keresztül tudjuk erősíteni

Szöveg: Antal Ferenc |  2017. december 8. 17:01

A szív és a jellem műveltségét a sporton keresztül tudjuk erősíteni − jelentette ki dr. Simicskó István december 8-án, pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

A tárcavezető elismeréseket adott át az 57. CISM Mezei Futó Világbajnokság végrehajtásában kiemelkedő módon közreműködő katonai és társadalmi szervezetek képviselőinek, a magyar katonasportolóknak, továbbá a Centenáriumi Emlékfutás a Hősökért megemlékezés és futórendezvényen, a Magyar Honvédség csapatában az 1023 kilométeres távot teljesített katonák és kísérőik részére.

1596042311

A rendezvényen a honvédelmi miniszter elmondta: nagyon fontos, hogy a sport minél inkább a katonák hétköznapjaivá, életévé, szokásává váljon, hiszen ez a tevékenység tökéletesen alkalmas arra, hogy azokat a kiváló embereket, akik vállalták a katonai szolgálatot, még tovább nevelje, formálja a karakterüket, valamint erősítse a jellemvonásaikban a pozitív értékeket.

Márai Sándort idézve dr. Simicskó István felhívta a figyelmet önmagunk megismerésének fontosságára, amelyhez a sport mint kiváló nevelőeszköz járul hozzá, hiszen rajta keresztül megismerhetjük saját képességeinket és korlátainkat. „A sport maga az akaraterő tréningje, amelynek tartópillérei az érzelmeinken, a lelkünkön nyugszanak. Nagy akaraterő kifejtésére így csak akkor lehetünk képesek, ha működik a belső tartásunk, a jellemünk, az erőnk" – tette hozzá a honvédelmi miniszter.

1596042311


Fotó: Dévényi Veronika