Véget ért a 46. CISM Katonai Öttusa Világbajnokság

Szerző: Snoj Péter |  2018. szeptember 29. 20:49

Egy hét leforgása alatt tizenkilenc ország közel száz katonasportolója mérkőzött meg egymással a 46. CISM Katonai Öttusa Világbajnokság alkalmával. A Budapesten megrendezett eseményen hazánk sportolói büszkeségre okot adó eredményekkel remekeltek.

Mint arról a hét folyamán több alkalommal is beszámoltunk, a magyar csapat versenyzői igazán szép eredményekkel bizonyították felkészültségüket az úszásból, lovaglásból, vívásból és futással kombinált lövészetből álló versenyszámok során. Férfi csapatösszesítettben a Marosi Ádám százados, Tomaschof Soma őrmester és Szabó Illés területvédelmi tartalékos őrvezető alkotta hármas hatodik helyezést ért el. Egyéni eredményeik szerint Marosi Ádám harmadik, Szabó Illés huszonhetedik, Tomaschof Soma huszonkilencedik lett.

Női egyéniben Kovács Sarolta őrmester ezüstérmet vihetett haza, Alekszejev Tamara önkéntes tartalékos őrvezető hetedik, Józan Beáta őrmester pedig harmincegyedik helyezéssel végzett. Csapatösszesítésben negyedikek lettek a ranglistán.

A 46. CISM Katonai Öttusa Világbajnokság férfi indulói között egyéniben német, csapatban pedig francia versenyzők állhattak a dobogó legfelső fokára. A női kategóriában mind egyéni, mind csapatviszonylatban orosz katonasportolók győztek. A szombati váltóverseny végén pedig a kínai csapat tagjai vehették át az aranyérmet.

A világverseny záróünnepségén Szabó László dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megbízott parancsnokhelyettese úgy fogalmazott: a versenyzők teljes odaadásának köszönhetően a verseny a lehető legmagasabb színvonalon folyt le. Hozzátette, hogy a magyar nemzet számára különösen fontos a sport, éppen ezért nagy tisztelettel gondolnak a részt vevő atlétákra. Szabó László dandártábornok mindemellett gratulált minden versenyzőnek az elért eredményekért, és sok sikert kívánt a 2019-ben, Kínában megrendezendő 47. CISM Katonai Öttusa Világbajnokság szervezőinek.

Rafael Soares Pinheiro da Cunha alezredes, a Nemzetközi Katonai Sporttanács képviselője felidézte a rendezvény megnyitóján mondott beszédét, és arra emlékeztetett: akkor azt jósolta, tökéletes versenynek néznek elébe. Hangsúlyozta, hogy legnagyobb örömére igaza lett, és most, a 46. CISM Katonai Öttusa Világbajnokság végén valóban kiemelkedő, bajtársiasságról tanúskodó megmérettetés zárul.

Fotók: Tischler Zoltán / Snoj Péter