Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balkán

Rigomezei csata megemlékezés (nyitó)

A rigómezei csatára emlékeztek Koszovóban

2021. július 22. 9:31

Az 1448-as magyar hadjáratra és a rigómezei csatára emlékeztek a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj katonái a koszovói Gazimestan emlékműnél.

Honvedelemhu_index_01

Védelem és segítség

2021. július 8. 9:55

A Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar katonákat látogatta meg Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere július 7-én, szerdán. A tárcavezető átadta a magyar kormány által adományozott AstraZeneca-vakcinákat az EUFOR és a KFOR parancsnokának.

20210707_ISM2330

Nyugat-Balkán: védelem minden területen

2021. július 8. 7:55

Az EUFOR és a KFOR missziókban szolgáló magyar katonáknál tett látogatást Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 7-én, szerdán. A tárcavezető mind Szarajevóban, mind a Pristina melletti Novo Selo táborban átadta a magyar kormány adományaként érkezett AstraZeneca-vakcinákat.

Koszovó_Andi (5)

Egyedül Magyarország juttatott vakcinákat a balkáni missziókban szolgálatot teljesítő civileknek

2021. július 7. 22:12

„A magyar kormány koronavírus elleni vakcina felajánlását a legnagyobb elismeréssel fogadták az érintett katonai vezetők, mert egyedül Magyarország juttatott oltóanyagot a balkáni missziókban szolgálatot teljesítő civileknek” - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 7-én, szerdán, Koszovóban, a NATO kötelékében működő KFOR békefenntartó erők Novo Selo-i bázisán.

Szarajevó_Andi (1)_borító

Benkő Tibor: Magyarország számára rendkívül fontos a Nyugat-Balkán békéje, biztonsága és stabilitása

2021. július 7. 21:09

„Magyarország számára rendkívül fontos a Nyugat-Balkán békéje, biztonsága és stabilitása” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 7-én, szerdán Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban, ahol vakcinaadományt adott át a táborban szolgálatot teljesítő helyi civilek számára.

Emlékmű avatás Pec (10)

Első világháborús emlékművet avattak Koszovóban

2021. július 7. 17:58

Új emlékművet avattak fel június 29-én az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborúban elesett hősi halottainak emlékére. A koszovói Peć/Peja városában található temetőben 208 - a Nagy Háborúban a balkáni fronton harcolt és elesett - katona nyugszik.

Göcsej Kupa (6)

Göcsej Kupa Koszovóban

2021. június 8. 16:57

A zalaegerszegi székhelyű Göcsej Sportlövész egyesület minden év nyarán megrendezi az IPSC szabályok szerint lebonyolított lőversenyét. Az idei évben a verseny túllépett Magyarország határain, mivel Koszovóban, a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj - a magyarországi versennyel párhuzamosan - a Goles hegy melletti lőtéren is lebonyolította a versenyt.

Koszovó (1)

Debreceni felderítők sikere a huszárok útján

2021. június 3. 9:14

Az MH KFOR kontingens részeként, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred nyolc katonája teljesítette sikeresen a Hussar's March (Huszárok Menete) elnevezésű nemzetközi sporteseményt május 31-én a Novo Selo-i táborban, Koszovóban.

Koszovóban_hősöknapja (6)

Koszovóban is megemlékeztek a hősök napjáról

2021. június 1. 14:46

Az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborúban elesett hőseinek emlékére, megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tartottak a hősök napja alkalmából május 30-án a Koszovóban szolgáló magyar katonák, valamint Magyarország Nagykövetsége.

20210531-szarajevo-nato-hq-tof (2)

Törzsfőnökváltás a szarajevói NATO Parancsnokságon

2021. május 31. 17:03

Egy év szolgálat után, a szarajevói NATO Parancsnokság törzsfőnöki beosztással járó feladatait Csuka József ezredes átadta utódjának, Kiss Ferenc ezredesnek május közepén, a Butmir táborban.

×