Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A változás állandó…

Szöveg: Král Attila ezredes |  2018. március 26. 21:10

A Magyar Honvédség iraki szerepvállalása részeként az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens ötödik váltása teljesít szolgálatot Erbilben, azonban kevés szó esik azokról a katonákról, akik az Operation Inherent Resolve (OIR) keretében Kuvaitban szolgálnak törzstisztként.

1599183987
A koalíciós erők főparancsnokságának otthont adó Arifjan táborban az MH Logisztikai Központ állományába tartozó Král Attila ezredes feladatai közé tartozott többek között a magyar nemzeti képviselet ellátása, a főparancsnokság átalakítási folyamataiban a nemzeti érdek érvényesítése, a logisztikai tervezési folyamatok koordinációja, illetve a logisztikai erőkifejtés felügyelete.

Paul E. Funk altábornagy, a koalíciós erők főparancsnoka missziós szolgálati idejének letelte alkalmából megköszönte Král Attila ezredes munkáját, Joint Service Commendation Medalt adott át részére és további sok sikert kívánt további céljai eléréséhez is.

1599183987
Az OIR koalíciós erők – köztük Magyarország – az iraki és szíriai partner erőkkel együttműködve veszik fel a harcot az Iszlám Állam ellen a regionális stabilitás, az újjáépítés szervezése és az iraki és szír nép visszatérése érdekében.

Fotó: a szerző felvételei

CímkékIrak