Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irakban is meggyújtották az első adventi gyertyát

Szöveg: Kálinger Roland alezredes | Fotó: MH IKBK |  2022. november 27. 15:37

Az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH IKBK) 15. váltásának katonái a november 27-ei, vasárnapi szentmise előtt meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún.

1669544366214

Az új egyházi év kezdetén az adventi koszorú színeivel üzent a misszióban szolgálatot teljesítő állománynak. A koszorú zöldje, a remény színe azt üzeni, hogy bizakodva tekintésnek a jövőbe, Isten mindig velük van és a misszió végén újra láthatják és megölelhetik szeretteiket. Három gyertya lila, a böjt színe azt üzeni, hogy nézzünk magunkba, vegyük észre hibáinkat, figyeljünk jobban a társainkra, legyünk elnézőbbek, türelmesebbek, megbocsátók, hisz sok időt kell még együtt szolgálni.

1669544366218

Egy gyertya rózsaszínű, amely az örvendezésre szólít fel minket. Vegyük észre, hogy ebben a nem mindennapi szolgálatban is Isten megajándékoz minket örömteli pillanatokkal. Egy fárasztóan jó edzés, egy jó kávé, bajtársunk figyelmessége születésnapunk, vagy névnapunk kapcsán, mind-mind apró örömök melyeket tudatosan észre véve, széppé tehetjük fél éves külszolgálatunkat. Bár fizikailag távol, lélekben szorosan kapcsolódva szeretteinkhez készülünk ebben az ádventi időben karácsony szent ünnepére, megváltónk, Jézus Krisztus születésére.

1669544366203
Címkékadvent