Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar siker a Norfolk NATO Fesztiválon

Szöveg: Juhász István ezredes |  2016. április 30. 15:27

Az amerikai Norfolkban idén is megrendezték a Norfolk NATO Fesztivált. Az eseményt április 22-én a huszonnyolc NATO-tagállam zászlajának ünnepélyes felvonása nyitotta meg. Az ezt követő beszédek a szövetség fontosságát, valamint az itt szolgáló katonák és a régió jó kapcsolatát hangsúlyozták.

Virginia állam kormányzója április 22-ét a szövetség kiemelkedő szerepének elismeréseként a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (Allied Command Transformation, ACT) napjának nyilvánította. Ez a gesztus óriási jelentőséggel bír egy olyan nagy katonahagyományokkal rendelkező városban mint Norfolk, mert amellett, hogy a világ legnagyobb haditengerészeti támaszpontjának ad otthon, itt található az USA fegyveres erejének bázisa is.

A rendezvénysorozat második napján tartották a Nemzetek Felvonulását. A parádén részt vevő tagállamok a felvonuló autóikat a saját országukra jellemző témákkal díszítették fel. A parancsnokságon képviselt nemzetek hónapokig készültek a parádéra, melyet a fesztiválon többezres tömeg tekintett meg.

1596012669

Külön büszkeségre ad okot, hogy az idén a Hősök terét megjelenítő magyar felvonulási autó elnyerte a közönség díját, melyet Juhász István ezredes képviselet-vezető vehetett át. A magyar felvonulási autó a hazai szervezetek összefogásával, és a norfolki magyar küldöttek önkéntes munkájával készült.

Az érdeklődő közönség a NATO-tagországok sátrainál megismerhette az adott nemzet sajátosságait, jellemzőit és haderejét.

Fotó: Virginia International Tattoo facebook

CímkékNorfolk