Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatás az egykori Rigómezőn

Szöveg: Szemenyei Ákos szakaszvezető | Fotó: Csoma Ferenc törzszászlós |  2023. február 15. 18:51

A Koszovóban található Novo Seló-i táborba látogatott február közepén Molnár Zsolt ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka.

Novo_Selo_Molnár (2)

Hunyadi 1448-as, török ellen vívott hősies kimenetelű csatájának helyszínén teljesítik szolgálati feladataikat a hódmezővásárhelyi dandár katonái. A katonai szervezethez tartozó századnál tett látogatás során Molnár ezredes találkozott Horváth Sándor alezredessel, az MH KFOR Kontingens 27. váltásának parancsnokával, majd tájékoztatást kapott a Hódmezővásárhelyről kitelepült század feladatrendszeréről. A dandár parancsnoka egy állománygyűlés keretén belül beszámolt a katonáknak a hazai aktuális, a katonai szervezetet érintő helyzetről, a jövőbeni kiképzési, valamint az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár megalakításának apropóján tervezett és folyamatban lévő feladatokról.

A dandárparancsnok egy, a műveleti területen járőrfeladatát teljesítő csoportot is meglátogatott, majd a kétnapos program zárásaként Molnár ezredes találkozott Szpisják József dandártábornokkal, a Koszovóban szolgálatot teljesítő nemzetközi erők parancsnokhelyettesével is. A katonai szervezet parancsnokát koszovói látogatására elkísérte Dienes Ádám ezredes, dandárparancsnok-helyettes és Gombos Sándor főtörzszászlós, vezénylőzászlós is.