Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Augusztus 20. a szomáliai missziónál

Szöveg: Dr. Kelemen László ömt. őrnagy |  2016. augusztus 23. 18:32

Augusztus 20-án, első ízben az EU Szomáliai Kiképző Missziójának történetében magyar nemzeti napot tartottak a négyfős hazai kontingens szervezésében.

1596018652

Az itteni szokásoknak megfelelően reggel ünnepi állománygyűlést tartottak, ahol a Himnusz hangjaira felvontuk a nemzeti zászlót, majd rövid beszédek hangzottak el. A misszió magyar rangidős nemzeti képviselője és parancsnokhelyettese méltatta az ünnep jelentőségét és a magyarok szerepvállalását a szomáliai, illetve a közös biztonság- és védelempolitika keretében megvalósuló más uniós missziókban.

Este a misszió élelmezési szolgáltatója – magyar közreműködéssel − itt korábban még nem készített jellegzetes magyar ételek széles választékából (halászlé, babgulyás, töltött káposzta, töltött paprika, palacsinta) állította össze a vacsorát, amit az erre az alkalomra feldíszített étkezdében szolgáltak fel. Bár nem minden lett pontosan olyan, mintha otthon készült volna, a misszió tagjai láthatóan szívesen fogyasztották az újdonságnak ható fogásokat. Sokan fejezték ki köszönetüket és elismerésüket a nemzeti nap szervezéséért, köztük a misszió jelen levő vezetői is.

Címkék