Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új rangidős nemzeti képviselő Afganisztánban

Szöveg: Gálóczy András törzszászlós | Fotó: Kis László őrnagy |  2021. március 17. 8:48

Külszolgálatuk végéhez értek a Mazar-e Sharifban szolgálatot teljesítő, egyéni beosztást betöltő katonák. Az Eltökélt Támogatás Művelet Északi Kiképző Tanácsadó Támogató Parancsnokságon (RS TAAC-N) szolgáló magyar katonák március 11-én állománygyűlésen vettek részt.

A rendezvényen dr. Daruka Norbert százados, az afganisztáni műveleti terület rangidős nemzeti képviselője elismerő emlékplaketteket és emlékérmeket adott át „az afganisztáni feladatellátás során nyújtott kiemelkedő tevékenységért, a többnemzeti együttműködésért és a szakmai hozzáértésért”. Megköszönte a katonáknak az elmúlt hónapokban végzett kiemelkedő szakmai munkát.

Ezt követően átadta a rangidős nemzeti képviselői feladatokkal járó teendőket és jogköröket Virág Zoltán ezredesnek, akinek munkájához kitartást és katonaszerencsét kívánt.

20210317-afganisztan

Virág Zoltán ezredes a feladatkör átvételét követően megköszönte dr. Daruka Norbert százados segítségét és az átadott tapasztalatokat, valamint köszönetet mondott a katonáknak a váltási időszakban nyújtott hozzáállásukért és szakmai fegyelmezettségükért.

Az állománygyűlés utolsó mozzanataként aláírták az átadás-átvételi jegyzőkönyvet.