Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szalay-Bobrovniczky Kristóf

2022. május 24. 21:15
SZBK CV HUN-jav
index_miniszteri_hagyományok

Újjáéledt hagyományok

2022. július 5. 22:05

A Honvéd Huszár Díszalegység újraalapításának második évfordulója alkalmából Szilvásváradra, az Állami Ménesgazdaságba látogatott el Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere. A tárcavezető megtekintette az alegység hagyományos szögbeütési szertartását is.

miniszteri_képek_ Mathias Corvinus Collegium_előadás (6)

Hazánk büszke, megbecsült és elismert tagja a NATO-nak

2022. július 4. 22:30

„Kiemelt célunk Magyarország biztonságának garantálása” - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „Új kihívások, új megoldások” címmel tartott előadásában július 4-én, hétfőn, a Mathias Corvinus Collegium budapesti képzési központjában. A rendezvényen - mások mellett - részt vett dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára.

Dijugratas_202200702_09

A német csapat nyerte a Nemzetek Díja csapatversenyt Budapesten

2022. július 2. 19:18

Június 29. és július 2. között rendezték meg a CSIO3-*W Nemzetközi Díjugrató versenyt. A négynapos rendezvényen az érdeklődők a régió legjobb díjugratóit láthatták lovagolni Budapesten, a Nemzeti Lovardában. A verseny utolsó napjára kilátogatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is, aki az eredményhirdetésen gratulált a Nemzetek Díja csapatverseny helyezettjeinek.

Rendortisztavatas_202200702_17

Száznegyvennégyen tették le rendőrtiszti esküjüket

2022. július 2. 11:58

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának (NKE RTK) 144 hallgatója ünnepélyes keretek között tett esküt a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a budai Várban, a Kapisztrán téren, július 2-án, szombaton.

jobb alsó másolata(3)

Segítség a bajban

2022. július 1. 21:15

Július elsejétől a Magyar Honvédség is részt vesz Solymár nagyközség ivóvíz-ellátásában. A magas hőmérséklet miatt kialakult megnövekedett vízfogyasztás következtében a kritikus szint alá csökkent a tározók vízszintje.

IMG_2807

Ivóvizet hoztak a katonák

2022. július 1. 21:05

Július elsejétől a Magyar Honvédség is aktívan segíti Solymár nagyközség ivóvíz-ellátását. A katonák két, egyenként nyolc köbméteres ivóvízszállító gépjárművel szállítanak vizet a település magasabban fekvő víztározóiba.

miniszter berlin 01

Németország meghatározó szövetséges és stratégiai partner

2022. június 28. 15:00

Németország a haderőfejlesztésben és a védelempolitikában is meghatározó szövetséges és stratégiai partner Magyarország számára - emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter június 28-án, kedden Berlinben, Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel folytatott megbeszélése után.

jobb alsó másolata(3)

A nemzeti szuverenitás garanciája a magabiztos és ütőképes nemzeti haderő

2022. június 27. 20:59

A magyar véderő-, katonai- és légügyi attasék részére tartottak éves értekezletet június 27-én, hétfőn, Budapesten. A tanácskozáson jelen volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár, dr. Maróth Gáspár védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkár, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója is.

KNBSZ202200627_03

A magyar katonadiplomácia nemzeti kincsünk

2022. június 27. 16:46

„Szeretném leszögezni, hogy Magyarország a béke pártján áll, ugyanúgy, ahogy a világ legnagyobb nemzetközi védelmi szervezete, a NATO is. Ez nem a mi háborúnk, ahogy nem is a NATO háborúja és ebből a háborúból ki fogunk maradni” – mondta a honvédelmi miniszter a magyar véderő-, katonai-és légügyi attasék budapesti értekezletén. Az évente megrendezett tanácskozáson Szalay-Bobrovniczky Kristóf mellett jelen volt dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár, dr. Maróth Gáspár védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkár, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója is.

miniszteri_index

Miniszteri látogatás az ideiglenes biztonsági határzárnál

2022. június 26. 12:38

A migrációs nyomás erősödése miatt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere látogatást tett a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék kelebiai határvédelmi bázisán, június 25-én, szombaton. A tárcavezető személyesen tájékozódott a déli határszakasz jelenlegi műveleti helyzetéről.