Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szalay-Bobrovniczky Kristóf

2022. május 24. 21:15
SZBK CV HUN-jav
mti1

Orbán Viktor: folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

2023. február 2. 15:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját február 2-án, csütörtökön - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf_nyitó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

2023. január 29. 11:51

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára január 29-én, vasárnap feltöltött videóban.

Szlovák_20230127 (nyitó)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Szlovákia Magyarország egyik legszorosabb szövetségese

2023. január 27. 13:40

Szlovákia Magyarország egyik legszorosabb szövetségese, és a két ország elkötelezett a szoros és rendszeres párbeszéd fenntartásában – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, miután megbeszélést folytatott Szlovákia védelmi miniszterével január 27-én, pénteken Budapesten.

Gidrán_index

Gidrán: a huszárok lovának méltó utódja

2023. január 26. 11:17

Az MH Lahner György 2. Ellátóezrednél, illetve a Gidrán páncélozott harcjárművek felszerelésével foglalkozó hazai vállalat gyárlétesítményénél tett látogatást Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter január 22-én, vasárnap. A Magyar Honvédség egykori önálló fegyverneme, a világszerte ismertté vált huszárok hagyományát viszi tovább szellemiségében a Gidrán harcjármű.

Miniszteri_inforadio nyitó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a veszélyek korát éljük, de a biztonságunk a saját kezünkben van

2023. január 25. 13:53

Ha mi nem tesszük magunkat alkalmassá arra, hogy legalábbis elegendő elrettentő erőt mutassunk kifelé, akkor azt helyettünk nem fogja elvégezni más – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf az InfoRádió Aréna című műsorában január 24-én, kedden. A honvédelmi miniszter beszélt az ukrajnai háború tanulságairól, a Magyar Honvédség fiatalításáról, a haderőfejlesztés állásáról és arról is, miért katonanemzet szerinte a magyar.

20230122_Kaposvár_miniszter (2)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: emlékeznünk kell hőseinkre

2023. január 23. 11:32

„Egy modern, 21. századi haderőt építünk, amely csak úgy tud sikeres és eredményes lenni, hogyha tudja, számontartja és megemlékezik az elődeiről” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter január 22-én, vasárnap Kaposváron.

2023.01.22_Miniszteri_kaposvar 12

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a békéhez a fiatalok ereje kell

2023. január 22. 13:46

A veszélyek korát éljük, amelyben Magyarország elkötelezett a béke mellett, de a békéhez erő, a fiatalok ereje kell, "ezért kezdtük el és folytatjuk a fiatalítást" a Magyar Honvédségben - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter január 22-én, vasárnap, Kaposváron.

EA__4062

Halad a honvédelmi szervezetek fiatalítása

2023. január 20. 18:56

Magyarország biztonságának érdekében megindult a fiatalítási folyamat a Magyar Honvédségben, hogy utat nyissunk azoknak a nyelveket beszélő, NATO-s képzési, illetve missziós tapasztalatokat szerzett, fizikai állóképesség tekintetében kimagasló fiatal parancsnokoknak, akik a leginkább alkalmasak lesznek a modern haditechnikai eszközök és harceljárások alkalmazására. A mostani háborús helyzet arra figyelmeztet, hogy a békéhez erő kell, az erőhöz pedig modern, ütőképes honvédség.

Szalay_átvett (2)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország és Szerbia számára is a béke a legfontosabb

2023. január 20. 16:28

Magyarország és Szerbia számára is a béke a legfontosabb, és Magyarország az ukrajnai háború kezdete óta konzisztensen a tűzszünetre, a béke elérésére hívta fel a figyelmet, Belgrád pedig egyetért abban, hogy a régió kisebb, illetve közepes államai számára a háború csak rosszat hozhat, ezért mihamarabbi befejezése mindkét országnak az érdeke - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter január 20-án, pénteken, Belgrádban.

Szalay

Fiatalítás a honvédelmi szervezeteknél

2023. január 17. 12:29

„A veszélyek korában a Magyar Kormány számára a legfontosabb a magyar emberek biztonsága. A modern katonai technológia beszerzésével párhuzamosan zajlik a haderő szervezeti átalakítása is. Ebben a munkában most korszakhatárhoz érkeztünk. A haderő személyi állományának is meg kell újulnia" - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a január 17-én, kedd reggel megtartott évértékelő értekezleten Budapesten, a Bálnában.