Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balkán

2022.12.06 (1)

A magyar katonák őrzik és védik a daytoni békeszerződés vívmányait

2022. december 6. 21:14

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a bosznia-hercegovinai EUFOR-misszió magyar kontingensét látogatta meg.

Nacsa_KFOR (nyitó)

Magyar delegáció látogatta meg a Koszovóban állomásozó katonákat

2022. október 12. 7:05

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője is részt vett a Koszovóban megrendezett Nyugat-Balkán euroatlanti integrációjáról szóló NATO-konferencián. A tárgyalás után fontosnak tartotta, hogy tovább tájékozódjon a térségben történő magyar szerepvállalásról, ezért meglátogatta a Novo Seló-i táborban állomásozó MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljat is.

9-HfFHp3

A sikeres külszolgálatért kaptak NATO medálokat

2022. október 11. 16:14

Ünnepélyes körülmények között vehették át a koszovói külszolgálat sikeres teljesítéséért járó NATO-medáljaikat a napokban a KFOR-misszió 26. váltásának parancsnoki csoportjában, valamint az egyéni beosztásaiban szolgálatot teljesítő magyar katonák, akik hamarosan hazatérhetnek Magyarországra.

image0

A Védelmi Együttműködési Kezdeményezés vezérkari főnökei találkoztak Szlovéniában

2022. október 5. 17:27

A Védelmi Együttműködési Kezdeményezés (DECI) vezérkari főnökei találkoztak a szlovéniai Postojnában október 5-én, szerdán. A találkozón hazánkat dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka képviselte.

eufor_archív

Elismerés övezi a magyar katonákat az EUFOR-misszióban is

2022. szeptember 21. 7:16

Somogyi Zoltán dandártábornok, a Bosznia-Hercegovina békéjét szavatoló EUFOR törzsfőnöke 2022 májusában vette át beosztását Gerőfi Szilárd dandártábornoktól. A többnemzeti parancsnokság törzsének közel kétszáz fős állományát vezetni nem könnyű feladat. Kihívásokról, gyakorlatokról és a magyar katonákat övező tiszteletről Somogyi Zoltán dandártábornokkal beszélgettünk a szarajevói Butmir táborban.

Novák_MTI_nyitó

Novák Katalin: a magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására

2022. szeptember 13. 20:47

A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására, elismeréssel szólnak a szolgálatukról - mondta Novák Katalin köztársasági elnök szeptember 13-án, kedden Koszovóban, amikor látogatást tett a KFOR-missziónál.

Koszovó_(nyitó)2

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nemzeti érdek a magyar katonák jelenléte a Balkánon

2022. szeptember 13. 16:25

A magyar nemzeti érdek szempontjából kiemelt jelentőségű, hogy a Balkánon magyar katonák vannak - erről beszélt a koszovói KFOR-misszió (koszovói békefenntartó erők) kapcsán a helyszínen tartózkodó Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közmédiának szeptember 13-án, kedden.

Novák_nyitó

Magyarország közvetítő szerepet tölt be a Nyugat-Balkán és az Európai Unió között

2022. szeptember 13. 15:30

Magyarország közvetítő szerepet tölt be a Nyugat-Balkán és az Európai Unió között - mondta Novák Katalin köztársasági elnök Vjosa Osmani koszovói államfővel tartott sajtótájékoztatóján szeptember 13-án, kedden Pristinában.

Koszovó_0912 (nyitó)

Magyarországnak kiemelt fontosságú a Nyugat-Balkán biztonsága

2022. szeptember 12. 20:26

Magyarország számára kiemelt fontosságú a Nyugat-Balkán biztonsága, ehhez a KFOR-misszióban résztvevő magyar katonák is jelentősen hozzájárulnak – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Koszovóban, szeptember 12-én, hétfőn.

borító

„Rendkívüli pillanat életünkben az ünnep”

2022. augusztus 21. 9:33

Augusztus 20-a alkalmából állománygyűlést és kulturális programokat tartottak a koszovói Pristinában, a Film City katonai bázison. Ezzel párhuzamosan a külszolgálatuk végéhez közelítve az MH KFOR Kontingens 26. váltásának katonái átvehették NATO-medáljaikat a Novo Selo táborban.