Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bundeswehr

zornnkenyito

Válaszolni a kihívásokra

2022. szeptember 9. 14:17

A német hadseregnek is alkalmazkodnia kell a megváltozott biztonságpolitikai helyzethez, jelentette ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusán tartott előadásában Eberhard Zorn vezérezredes, a német hadsereg vezérkari főnöke, szeptember 9-én, pénteken.

zornnyit

A német haderő vezérkarfőnökét fogadta a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. szeptember 8. 18:37

Katonai tiszteletadással fogadta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a német hadsereg, a Bundeswehr főszemlélőjét (vezérkarfőnök) Eberhard Zorn vezérezredest szeptember 8-án Budapesten, a Hősök terén.

Németország_nyitó

Kulcsfontosságú kiképzés Németországban

2022. június 21. 11:53

A Magyar Honvédség és a Bundeswehr között 2018 óta folyamatban lévő intenzív együttműködés keretében 2022 márciusában kezdődött el az a három hónapos tanfolyam, melyet a modern gyalogsági harcjárművek tesztelése és rendszerbeállítása témájában szerveztek Munsterben, a Német Szövetségi Haderő Páncélos Iskolájában. A téma fontosságát felismerve az MH Katonai Összekötő Iroda Németország és a Német-Magyar Szárazföldi Irányítótestület dolgozta ki a tanfolyam kereteit és teljes feltételrendszerét.