Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvedelem.hu archív

porkolab4

A Magyar Honvédség digitális transzformációt hajt végre

2023. január 31. 17:37

Dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa volt az ATV Start Plusz című műsorának vendége, január 30-án, hétfőn. A műsorban a haderőfejlesztés mérföldköveiről, a rendszeresített új haditechnikai eszközökről és a honvédség fiatalításáról is szó esett.

Katonadolog_1027 (2)

„A Lynx új dimenzióba helyezi a szárazföldi hadviselést”

2022. október 27. 21:07

Dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője és Durgó Tamás alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnok-helyettese a lánctalpas, páncélozott, 30 milliméteres gépágyúval felszerelt gyalogsági harcjárműbe, a Lynxbe vetett reményekről, valamint a haderőfejlesztés részleteiről is beszélt a Spirit FM „Katonadolog” című műsorában, október 27-én, csütörtökön.

bio1

MH Egészségügyi Központ: sikeres pályázat

2022. július 18. 10:51

Új, immunológiai alapú Covid diagnosztikai metodikát fejlesztett az MH Egészségügyi Központ egy kutatója.

katonanő

A hadtudomány és a 21. század

2021. február 28. 13:49

A hadtudomány aktualitás kérdéseiről mutatják be kutatásaikat doktorandusz hallgatók két napon át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hadtudományi Doktori Iskolája és a Doktoranduszok Országos Szövetsége közös online konferenciáján. A hallgatók társadalomtudományi, hadászat-hadelmélet, hadművészet elmélete, biztonsági tanulmányok és angol nyelvű szekciókban adnak számot munkáikról, amelyekről tanulmánykötet is megjelenik majd.

spartan nyitó

„Én saját magamat akarom legyőzni és nem másokat”

2020. november 5. 10:50

November 7-8-án rendezik meg a Spartan Veszprém Honor Race-t, melyen a Magyar Honvédség is képviselteti magát. Az idei versenyen is rajthoz áll Szakács Ferenc zászlós, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája, aki a 2019-es görögországi, Spártában megrendezett Spartan Race trifecta világbajnokságon korosztályában a 170 induló közül a huszadik helyezést érte el. Vele beszélgettünk.