Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sándor Roland főtörzsőrmester

20210123-tuzer 03

Három lövés – kilenc másodperc alatt

2021. január 25. 7:18

Mint ismert, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként a Magyar Honvédség technikai eszközeinek tárháza 24 darab Panzerhaubitze 2000-es típusú, önjáró tarackágyúval is bővülni fog. Mivel az első lövegek várhatóan 2022 februárjában érkeznek meg hazánkba, az MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt állománya számára megkezdődött (és folyamatosan zajlik) a típusra történő átképzés Németországban.

20201218-koln  (2) másolata

Fontos lépés a német-magyar szárazföldi haderőnemi együttműködésben

2020. december 18. 15:00

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program sikere érdekében a Magyar Honvédség stratégiai partnere a Német Védelmi Minisztérium, illetve a Német Szövetségi Haderő (Bundeswehr) lettek. A partnerség fő indoka, hogy az Airbus helikopterek mellett a szárazföldi haditechnikai fejlesztések nagyobb részét is a német hadiipar által gyártott eszközök teszik ki. A program végső célja, hogy hazánk hadereje egy rég nem látott haderőfejlesztésen essen át.

Németország_kiképzés (2)

Jelenleg is tart a Magyar Honvédség tüzér katonáinak németországi kiképzése

2020. november 26. 15:49

A német-magyar kétoldalú katonai együttműködés részeként a Bundeswehr kiemelt partnerként támogatja a Magyar Honvédség modernizációját. A támogatás fontos része a kiképzés, amelynek keretében a kijelölt mentor alegységek a német hadiipari szereplőktől beszerzett haditechnikai eszközök üzemeltetésére és műveleti alkalmazására készítik fel a magyar katonákat.