Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sarnyai Tibor

7_unnepi_szenatusi_ules_tiszteletbeli_doktori_cimek_atadasa_2022

Díszdoktorokat avattak az NKE Szenátus ünnepi ülésén

2022. március 28. 10:41

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szenátusa tiszteletbeli doktori címmel ismerte el Harald Pöcher nyugállományú vezérőrnagy, illetve Jerome Delli Priscoli vízügyi szakember kiemelkedő és példaértékű munkásságát. A címeket ünnepélyes keretek között adták át a Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében március 24-én.

hadtudomany

A hadtudomány és a 21. század

2022. március 1. 19:03

Több mint negyven doktori hallgató elemezte a hadtudomány aktuális kérdéseit február 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (HHK) Hadtudományi Doktori Iskolája és a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) Hadtudományi Osztálya által közösen szervezett online konferencián.

1_ludovika_kotet_konyvbemutato_2021-2

Bemutatták a Ludovika című kötetet

2021. december 14. 13:18

A Ludovika története hivatal-, oktatás- és hadtörténet egyben, ráadásul a magyar tisztképzés megjelenésének igénye a nemzeti függetlenség első csíráját jelenti. E gondolatok a Padányi József és Koltay András szerkesztésében megjelent Ludovika című kötet bemutatóján hangzottak el december 9-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Főépületének Zrínyi Termében.