Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

67. évfordulójukat ünneplik a veszprémi radarosok

Szöveg: Gyergyói Zsolt |  2016. június 16. 11:40

Az alakulat és jogelőd szervezetei fennállásának 67. évfordulója alkalmából tartott csapatünnepet az MH 54. Veszprém Radarezred június 15-én, szerdán, a Kossuth-laktanya közelében lévő honvédségi sportpályán. Az ünnepségen az alakulat vezetői mellett jelen volt a város polgármestere, Veszprém megye kormánymegbízottja és több társ fegyveres szerv képviselője is.

1596015320

Az ünneplőket levélben köszöntötte Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes. Mint írta: a radarezred a Magyar Honvédség egyik legnagyobb múlttal rendelkező alakulata, hiszen megalapításának dátuma 1949. június 15., amikor az Országos Légvédelmi Parancsnokság alárendeltségében létrejött a Légi Figyelő- és Jelzőrendszer. A katonai szervezet egyedülálló képességekkel rendelkezik, és szakterületén sokszor bizonyított, de nemcsak a légtérvédelem során számíthatunk az MH 54. Veszprém Radarezred katonáira. Az alakulat katonái a migrációs válsághelyzet kezelésében is aktívan részt vesznek, sokan közülük most is a szerb vagy a horvát határon teljesítenek szolgálatot.

1596015320

A csapatünnepen dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök által adományozott kitüntetéseket, emléktárgyakat, illetve emléklapokat adtak át. Ezenkívül kiosztották a honvédelmi miniszter által alapított Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jelet. Az elismerést az állomány tagjai közül azok vehették át, akik a legtöbb napot töltötték a határon.

1596015321

Az ünnepség zárásaként a meghívottak a Kossuth-laktanya emlékparkjában tisztelegtek a légtérellenőrzés hősei előtt, és koszorúkat helyeztek el az ott felállított kopjafánál.

1596015321

Fotó: Tóth László