Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hagyomány kötelez

Szöveg: Madura János őrmester |  2019. december 25. 18:00

Elődeikre emlékeztek a 39. császári és királyi gyalogezred megalakításának 263. évfordulóján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának katonái.

1596074101

Az elmúlt évek során hagyománnyá vált megemlékezés a 39. lövészzászlóalj sorakozójával kezdődött, amelynek keretében Vantal Zsolt ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott parancsnokhelyettese köszöntötte a katonákat és emlékezett vissza a zászlóalj parancsnokaként eltöltött időszakra.

Varga István alezredes, a zászlóalj jelenlegi parancsnoka köszönetet mondott az állománynak a 2019-es évi kiemelkedő teljesítményéért, hangsúlyozva a NATO CREVAL ellenőrzésen (Combat Rediness Evaluation – Harckész minősítés) való kiváló eredményt, a megkapott harckész minősítést.

A dandár parancsnoka, Szloszjár Balázs dandártábornok személyesen köszönte meg a lövészkatonák idei kiemelkedő munkáját. A sorakozó záró részeként „Az év katonája" elismerést vehették át a zászlóalj tagjai.

1596074101

Az ünnepség a Medgyessy-sétányon található emlékműnél folytatódott, ahol Komolay Szabolcs, az oktatási intézmények közötti kapcsolatokért felelős tanácsnok, és Kiss Róbert törzszászlós, a 39. Lövészzászlóalj vezénylőzászlósa mondott megemlékező beszédet. Az elesett bajtársakra Szentesi Csaba őrnagy, görögkatolikus tábori lelkész és Sajtos Szilárd őrnagy, református tábori lelkész is emlékezett.

A nap hátralévő része sportversenyekkel telt, amelyen a zászlóalj katonái mérhették össze erőnlétüket, ügyességüket és rátermettségüket.

GALÉRIA