Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai pénzügy napját ünnepelték

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Tóth László |  2019. november 15. 14:03

November 16-án ünnepli megalakulásának 69. évfordulóját a katonai pénzügyi szolgálat. Ebből az alkalomból – november 15-én, pénteken – ünnepi állománygyűlést rendeztek a HM Védelemgazdasági Hivatal szervezésében. A rendezvényen részt vett dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

1596721977

Az állománygyűlésen felolvasták a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntő levelét, amelyben az elöljárók elismerésüket fejezték ki a katonai szervezetek állományában, valamint a HM Védelemgazdasági Hivatal kötelékében szolgálatot teljesítő pénzügyi szakállomány több évtizedes lelkiismeretes szakmai munkájáért.

Tömböl László nyugállományú vezérezredes, korábbi vezérkarfőnök ünnepi köszöntőjében méltatta a szolgálat hőskorát és jelenét. Kiemelte: a XIX. század második felében kezdték rendszerszinten szabályozni a honvédség számvevőségi, pénzügyi tevékenységét, amely elvezetett az önálló HM Pénzügyi Csoportfőnökség 1950-ben történő létrehozásához és végső soron a jelenlegi pénzügyi és számviteli szolgálat kialakulásához, működéséhez.

Az ünnepi állománygyűlés végén dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár köszönetét fejezte ki a szakterület dolgozóinak.

GALÉRIA