Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A névadóra emlékeztek

Szöveg: Horniák Dóra |  2018. június 3. 16:21

Irinyi János születésének 201. évfordulója alkalmából koszorúzási ünnepséget rendezett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoki állománya, valamint a szállítózászlóalj katonái május 31-én, az Irinyi-laktanyában.

1599188103
Szőke Károly hadnagy, a szállítózászlóalj szakaszparancsnoka ünnepi beszédében méltatta Irinyi munkásságát, valamint kitért az 1848-49-es szabadságharcban kiemelkedő katonai és politikai szerepvállalására is. „Az Irinyi János laktanya állománya büszke lehet névadójára. Irinyi amellett, hogy igazi magyar feltaláló volt, mindvégig hű tudott maradni nemzetéhez, és idehaza, a szülőföldön tudott maradandót alkotni" – mondta a hadnagy.

A beszédet követően a parkban felállított kopjafánál koszorút helyezett el Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokhelyettese, Szijártó Richárd alezredes, az MH BHD Szállítózászlóalj parancsnoka, valamint Bagi Szilárd őrnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnokhelyettese.

1599188103
Az ünnepség zárásaként a résztvevők megtekinthették a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett technikai eszközöket a laktanya udvarán.

Fotó: a szerző felvételei