Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szentesi alakulat zászlaja leng a kolontári híd felett

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. november 1. 15:22

Az előzetes elképzeléseknek megfelelően, a szentesi székhelyű MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái a  tervezett időre befejezték a Kolontár két részét összekötő híd felépítését. A működési engedélyt a szakhatóságok a kötelezően előírt vizsgálatok befejezésével a következő napokban adják ki.

A híd környékén mindössze néhány katona maradt, akik tovább felügyelik az ideiglenes híd forgalmát és a rendőrséggel közösen biztosítják, hogy az új hídon a működési engedély kiadásáig ne legyen semmilyen forgalom. A szentesi katonák vasárnap estére végeztek a munkákkal és még arra is futotta az „energiájukból", hogy hogy egy fatáblába vésve örökítsék meg az építést végző alakulat nevét.

A híd készen áll az ünnepélyes avatóra és arra, hogy Kolontár két része között a közlekedés újra megindulhasson. Addig is a szentesi alakulat címerét ábrázoló zászló ott lengedezik az átkelő felett.

Az átkelőt még nem adták át a forgalomnak, mert a hivatalos átadási ünnepséget várhatóan november 5-én, pénteken tartják a Honvédelmi Minisztérium vezetőinek jelenlétében.

A 20 tonna teherbírású, 15 méter hosszú és 5,8 méter széles híd vascölöpökön áll, lábazata fém, padlózata és korlátja fából készült. A híd, amelynek mindkét oldalán egy-egy méteres járdát is kialakítottak, hat nap alatt készült el.

További képekért kattintson galériánkra!

Fotó: A szerző felvételei