Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az altiszti pályával ismerkedtek

Szöveg: Snoj Péter |  2015. november 23. 7:28

Nyílt napon fogadták a katonai életpálya iránt érdeklődő fiatalokat az MH Altiszti Akadémián. A november 20-án tartott előadások és bemutatók során több mint kétszáz középiskolás nyert bepillantást az egyenruhások mindennapjaiba.

Az ország több pontjáról érkezett érdeklődőket számos program várta a szentendrei laktanyában. A vállalkozó kedvűek szimulátorba pattanva rögtön Gripen-pilótaként is kipróbálhatták magukat. Majd következtek a különböző járművek, amelyek közül kétségkívül a BTR-80 típusú páncélozott harcjárművek érdemelték ki a legnagyobb érdeklődést.

1596004301

Az ilyenkor nélkülözhetetlen szelfik és közös fotók elkészítése után az ifjúság bepillanthatott a katonák hétköznapjaiba is, hiszen az alakulótéren már javában folyt a hamarosan esküt tévő századok gyakorlatozása.

Persze minden addiginál nagyobb lelkesedés kerekedett, amikor a csoportok előtt megnyílt a „fegyverszoba" ajtaja és az oktatók nagylelkűségének hála mindenki szabadon magához próbálhatta a hatástalanított, gyakorlófegyvereket.

1596004301

Mint a nyílt nap szervezőitől (MH Altiszti Akadémia és MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság) megtudtuk, a várakozásoknak megfelelő létszámmal érkeztek érdeklődők a laktanyába. Mivel a diákok többsége részt vesz a KatonaSuli-programban is, pár év múlva jó eséllyel visszalátogatnak Szentendrére, hogy mai kísérőiket kiképzőikként köszöntsék újra.


Fotó: Dévényi Veronika