Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az év legsportosabb munkanapja

Szöveg: Heszler Ramóna Petra |  2016. szeptember 8. 11:25

Ötödik alkalommal gyűlt össze az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) állománya, hogy kicsit kötetlenebb formában is megemlékezzen csapatünnepéről. A szervezést a veszprémi központ végezte, a rendezvénynek pedig az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ adott otthont Balatonakarattyán.

2016-ban sport és toborzás kéz a kézben jár − ahogy ezt a Toborzó Országfutás 2016 rendezvény ideje alatt is láthattuk. Ennek jegyében az idei csapatünnep is a mozgás, az összetartás és a jókedv jegyében telt.

1596019289

Az eseményt Vanyur Tibor ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, majd Soós Gyula őrnagy, a veszprémi 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka ismertette a nap programját. A vállalkozó szelleműek jelentkezhettek asztaliteniszre, röplabdára, strandfocira és tollaslabdára is.

Az eredményhirdetés előtt Bendes István alezredes, az alakulat törzsfőnöke a Toborzó Országfutás ideje alatt, a katonaárvák részére nyújtott támogatásáért egy dedikált sportmezt és egy vízilabdát adott át Mátyás Botond Hunor hadnagy részére.

1596019289

A vízi csata minden résztvevője és a nézők is sok élménnyel gazdagodtak. A tollaslabda párosai sem maradhattak érem nélkül; a harmadik helyezett Ifju Tímea főhadnagy és Horváthné H. Margit, ezüstérmes Rátkai István őrnagy és Jóni Lászlóné őrnagy, az első helyezett pedig Szemán Tamás főtörzsőrmester és Gerlang Gábor főtörzsőrmester párosa lett hatalmas küzdelem után. Az asztalitenisz bronzérmese Gyuga Zoltán százados, második helyezettje Szkalonai János százados lett, az aranyérmet pedig Kovács László őrnagy vihette haza. A röplabdaverseny bronzérmese a nyugati országrészből összeállított csapat, a második helyezett a parancsnokság csapata lett, a bajnokságot pedig a keleti országrész csapata nyerte.

A vándorkupák is tulajdonosaikra leltek: a legjobb szurkolótábor cím nyertese a debreceni központ, a legjobb kapus Tamási Ádám törzsőrmester, a gólkirály pedig Smidróczki Róbert főhadnagy lett. A labdarúgó-vándorkupa 3. helyezettje az 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ, a második a parancsnokság válogatottja, a legjobbnak pedig a 2. Katonai Igazgatási Központ csapata bizonyult, amelynek tagjai egy évig birtokolhatják a vándorkupát.

1596019290

Vanyur ezredes záróbeszédében hangsúlyozta: a versenyekről mindenki nyertesként távozott, hiszen igazán jó hangulatú csapatépítő napnak lehettek a részesei.


Fotó: Ifju Tímea főhadnagy és a szerző felvételei