Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bochkor felemelkedése – képekben

Szöveg: fotók: Tóth László |  2008. augusztus 14. 14:02

Bochkor Gábor “vadászpilóta-kiképzése” augusztus 14-én elérte utolsó – egyben az egyik legfontosabb – állomását. A rádiós műsorvezető életében először egy L-39-es vadászgéppel szelhette az eget. Az eseményen természetesen a honvedelem.hu fotóriportere is jelen volt, így az ott készült képekből készült válogatásból olvasóink is szemezgethetnek.

Amolyan “záróvizsgának" volt tekinthető, mikor Bochkor Gábor az Albatrosz fedélzetén először a levegőbe emelkedett – előző nap elméleti tudását már próba elé állították, így semmi akadálya nem volt repülésének. Természetesen profi kísérője is volt Pető István dandártábornok személyében, aki ebben az esetben oktatópilótaként ült a rádiós műsorvezető mellett – pontosabban mögött.

Bochkor Gábor mintegy két héttel ezelőtt kezdte meg vadászpilóta-képzését. Köztudott, hogy a műsorvezető a repülés szerelmese, évek óta állandó – és aktív – résztvevője a kecskeméti Repülőnapnak. Igaz, repült már vadászgépben utasként, idén azonban ennél komolyabb dologra vállalkozott: arra, hogy egy bemutató-kiképzés keretében betekintést nyújt a vadászpilótává válás göröngyös útvesztőibe. Civilként nem volt könnyű dolga, de jól vette az akadályokat, ezt bizonyítja, hogy azok az oktatók, akiknek keze alá került, kivétel nélkül elismerően nyilatkoztak róla, lett légyen szó fizikai vagy elméleti felkészítésről.

A fényképek nagyobb méretben történő megtekintéséhez kattintson a galériára!