Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csak a legjobbak maradhatnak a pályán…

Szöveg: Antal Ferenc |  2015. április 16. 17:34

„A katonai szolgálat egy olyan hivatás, ahol mindent felülír a szolgálat” − mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes április 16-án, csütörtökön Debrecenben. A Honvéd Vezérkar főnököt Berkecz Gábor, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója fogadta.

1595991377

Hivatalos látogatásának első részében dr. Benkő Tibor vezérezredes a középiskola növendékeinek dinamikus és statikus bemutatóját tekintette meg. Az iskola udvarán közelharc-foglalkozás, kondipark, valamint alaki foglalkozás várta a Honvéd Vezérkar főnököt, majd bemutatkoztak az intézmény olyan gyakorlati műhelyei, mint például a fegyverzettechnikai vagy az elektronikai szakképzés.

Ezt követően a Honvéd Vezérkar főnök a katonai élet kihívásairól tartott előadásában azokról az emberi erényekről beszélt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a katona a kor színvonalának megfelelően lássa el szolgálatát. Mint mondta: „Egy katonának szigorúnak, követelménytámasztónak, következetesnek, példamutatónak, és ami legfontosabb, emberségesnek kell lennie, mindegy, milyen területen dolgozik."

1595991378

Benkő Tibor rámutatott: a honvédség biztos életpályát kínál, de komoly követelményrendszert támaszt. Csak az maradhat meg a rendszerben, aki a katonai pályát hivatásának tekinti, ám ha valaki nem fordít kellő figyelmet arra, hogy felkészült maradjon, az nem maradhat a Magyar Honvédség kötelékében.

Az előadáson szó esett a Magyar Honvédség legfontosabb hazai és nemzetközi feladatairól, a közös partnerségi gyakorlatokról, az előmeneteli és képzési lehetőségekről, valamint azokról az elvárásokról, amelyeket a civil társadalom kíván a katonáktól. „Ahhoz hogy a társadalom elismertséggel nyilatkozzon rólunk, ahhoz nekünk nagyon sokat kell tennünk!" − hangsúlyozta a Honvéd Vezérkar főnök.

1595991378

A rendezvény végeztével dr. Benkő Tibor vezérezredes elismeréseket adott át az iskola kiemelkedő tanulmányi eredményt elért növendékeinek, majd Berkecz Gábor, az iskola igazgatója adta át az intézmény és a tantestület ajándékát a Honvéd Vezérkar főnöknek.

Fotó: Tóth László