Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Deseda-félmaraton: első alkalommal

Szöveg: Bán Nikolett hadnagy |  2014. október 12. 16:36

Harminc katonai szervezet és alakulat kétszáz versenyzője vett részt a napokban a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred által első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezett Deseda-félmaratonon.

Az ország minden tájáról érkezett katonák mellett a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem, a vám- és pénzügyőrség, illetve a mentőszolgálat képviselői is részt vettek a futóversenyen, amelyen a Kaposvár közelében található tavat, a nyolc kilométer kerületű Desedát kellett körbefutni.

1595980553

A versenyzők 8, 16 és 25 kilométeres távra nevezhettek, a rajt és a cél a laktanyában volt, ahol a helyőrségi zenekar buzdította a sportolókat.

„Szerettünk volna a helyőrségben olyan versenyt rendezni, ami összehozza a katonai alakulatokat, valamint a rendvédelmi szerveket a futás szeretetében" – mondta a start előtt Gavlik Péter ezredes, az alakulat parancsnoka, aki maga is rendszeresen fut és túrázik. 

A verseny megszervezésében rengetegen segítettek a kaposvári alakulatnak, többek között a taszári Honvéd Sportegyesület. A rendezvény fővédnöke Kaposvár polgármestere, Szita Károly volt.

1595980554

Fotó: a szerző felvételei

Dokumentumok

Címkéksport