Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy csapat, egy küldetés

Szöveg: Szabóné Varga Erika főhadnagy |  2019. május 13. 6:41

A Common Challenge 2019 gyakorlaton vesznek részt a Visegrádi Négyek Európai Uniós Harccsoportba beosztott együttműködő országai (Lengyelország, Szlovákia, Csehország Horvátország és Magyarország) Debában, Lengyelország második legnagyobb gyakorlóterén, hogy mintegy kétezer fővel felkészüljenek a július elsején kezdődő készenléti szolgálatra.

1599202478
Az ünnepélyes megnyitón Wojciech Grabowski dandártábornok, a gyakorlat igazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a szolgálatban részt vevő nemzetek készek megmutatni segítőkészségüket és együttműködő képességüket, bárhová is szólítja őket a feladat. Ahogy fogalmazott: „egy csapat, egy küldetés".

A magyar katonák nagy számmal képviseltetik magukat a Hadszíntéri Parancsnokság, valamint az Egyesített Logisztikai Ellátó Elem különböző beosztásaiban, emellett a gyakorlat vezetőségében is vezető szerepet vállalnak.

1599202478
A gyakorlat célja, hogy a harccsoport katonái felkészüljenek a válságkezelési műveletek küldetéseire, legyenek képesek együttműködni más nemzetekkel a második félévben induló készenléti szolgálatban, és szerezzék meg a „Teljes Műveleti Készenlét" minősítést.

Fotó: a szerző felvételei