Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez történt Irakban januárban

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. február 14. 11:49

Az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH IKBK) hetedik váltásában dolgozó katonák szolgálatát januárban számos rendezvény színesítette.

A kontingens az óévet különleges futással ünnepelte: december 31-én este 20:18 órakor elindulva a kontingens valamennyi, Erbilben szolgáló katonája együtt, alakzatban vágott neki a 2019 méter hosszú távnak, ezzel búcsúzva 2018-tól és köszöntve az új évet.

1599198843

Január elején a Hungary Helps Program részeként felépített Marya Mana iskolába látogatott a kontingens parancsnoka és a tábori lelkész. Az  iskola igazgatója tájékoztatta a vendégeket az intézmény működéséről, majd a magyar katonák betekintést nyerhettek a diákok mindennapjaiba, akik számára író- és rajzeszközöket tartalmazó csomagot, valamint Magyarországról szóló angol nyelvű könyveket adtak át. A kiadványok az iskola könyvtárát gyarapítják majd.

Január 12-én, a doni katasztrófa évfordulóján az Irakban szolgáló magyar katonák gyertyagyújtással emlékeztek meg a hősökről. A rendezvényen a kontingens tábori lelkésze mondott beszédet.

1599198844

Január végén pedig Cristopher Ghika vezérőrnagy, a Többnemzeti Összhaderőnemi Alkalmi Harci Kötelék Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR) parancsnokhelyettese látogatott a kontingenshez. A tábornok a kontingens vezetőivel folytatott megbeszélését követően elismeréseket adott át a magyar a katonáknak.

Fotó: MH IKBK 7. váltás