Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fellobbant a Bocskai Tüze

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. október 2. 17:23

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár több mint 150 aknavető és páncéltörő beosztásban lévő katonája a hétvégén megérkezett a Veszprém melletti „Újmajor-tábor”-ba. Ezzel kezdetét vette az MH Összhaderőnemi Parancsnokság által szervezett „Őszi Össztűz” elnevezésű gyakorlatsorozat részeként a „Bocskai Tüze” gyakorlat.

1595960756

A „Bocskai Tüze" első hetében a dandár Debrecenben és Hódmezővásárhelyen települő lövészzászlóaljainak aknavető és páncéltörő katonái egyéni és kötelék-lőgyakorlatokat hajtanak végre az úgynevezett nullaponti lőtéren, egyre bonyolultabb viszonyok és feltételek között. A lövészeteikhez csatlakoztak a MH 25. Klapka György Lövészdandár azonos beosztású katonái.

A nagy felkészültséget és együttműködést megkövetelő lőgyakorlatokon a két dandár katonái az első lövészeti napon jó és kiváló értékelésű lőgyakorlatokkal bizonyították tudásukat.

A gyakorlat második szakaszában a térségbe várják a Többnemzetiségű Szárazföldi Erők (Multinational Land Forces − MLF) nemzetközi dandárjának olasz és szlovén katonáit is, akik a bocskais katonákkal közös kiképzésen vesznek részt.

1595960757

Fotó: bocskaidandar.hu