Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Glockkal és Hiúzzal is versenyeztek az attasék

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. április 16. 14:09

Megtartották hagyományos éves lövészversenyüket a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék április 15-én, szerdán a püspökszilágyi lőtéren.

A HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály által szervezett versenyen a Magyar Védelmiipari Szövetség jóvoltából idén a Gepárd fegyvercsaládba tartozó GM6 Hiúz mesterlövészpuskával és Glock 17-essel is versenyezhettek a katonadiplomaták, akik huszonkettedik alkalommal látogattak az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár lőterére.

1595991372

Az attasék éves lőbajnokságán a rendhagyó programok mellett három hagyományos versenyszámot is teljesítettek. Első körben P9RC Parabellum-pisztollyal, huszonöt méterről tüzeltek a célokra, majd AK−63-as gépkarabéllyal kellett tíz értékelt lövést leadniuk, és a párbaj sem maradhatott ki, melynek során párosával mérték össze tudásukat az attaséhivatalok munkatársai.

Pisztoly kategóriában Jan Kurdziaⱡek ezredes, lengyel véderőattasé végzett az első helyen, gépkarabéllyal John Thompson törzsőrmester, az amerikai attaséhivatal munkatársa bizonyult a legjobbnak, a párbajt pedig Roman Khominich alezredes, ukrán katonai attasé nyerte meg.
Az összesített eredmények alapján idén Jan Kurdziaⱡek ezredes vihette haza a vándorkupát.

1595991372

Fotó: Galovtsik Gábor és György Tamás