Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Harcos tábor” – idén már harmadszor

Szöveg: Németh Viktória |  2018. július 22. 14:15

Az idei nyáron immár harmadik alkalommal rendezett „harcos tematikájú” honvédelmi tábort az MH Bakony Harckiképző Központ Várpalotán.

Már az első nap izgalmakkal telt a táborozók számára, akik azonnal belecsöppentek a katonaélet mindennapjaiba. Ugyanis az egy hetes vakációval kapcsolatos legfontosabb ismeretek átbeszélése után harctéri egészségügyi foglalkozáson vettek részt.

1599190833

A második nap reggeli tornával és ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött, majd önvédelmi ismereteket tanultak.  A Kőröshegyi lőtéren pedig különféle haditechnikai eszközöket nézhettek meg közelről.

1599190833

Szerdán járőrversenyen vehettek részt a táborozók, egyebek mellett gumikézigránát-dobás, traktorgumi-pörgetés, Uaz gépjármű húzás és terepen történő tájékozódás is szerepelt a feladatok között. Délután pedig megismerhették a paintball használatának szabályait.

1599190833

Csütörtököm már reggel nagy volt a nyüzsgés a Bakonykúti Kiképző Bázis közelében, hiszen a gyerekek – egy nyílt nap keretében – ezen a napon mutatták be szüleiknek, hogy mit tanultak az elmúlt napokban, illetve, hogy miként tudnak csapatban együttműködni.  A szituációs feladat során védőfelszerelésben álltak a bemutató helyszínére a „harcos" feladatokhoz pedig paintballt használtak. A szülőket Kopasz Csaba főhadnagy, a tábor parancsnoka tájékoztatta az éppen zajló eseményről.

1599190833

Pénteken már kicsit fáradtan, de annál több élménnyel sorakoztak a tábor lakói, hogy leadhassák felszerelésüket és felkészüljenek a tábor ünnepélyes zárására. Az utolsó programon emléktárgyak átadására és élménybeszámolóra is sor került. A táborozóktól Pálmai Árpád alezredes, az alakulat törzsfőnöke búcsúzott el.

1599190834

Fotó: Pintér László