Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hivatásuk a legnemesebb katonahagyományaink ápolása

Szöveg: Kovács Dániel |  2014. november 21. 15:43

„A jószolgálat a szolidaritás, az emberség és az egymás iránti tisztelet eszméjéből ered, amely áthatja nemzetünk több mint ezeréves örökségét, katonai hagyományait” − mondta Kun Szabó István vezérőrnagy a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület megalakulásának huszonötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen november 21-én, pénteken.

1595982973

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott jubileumi ünnepségen a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület hivatása a legnemesebb katonahagyományaink ápolása, a bajtársiasság és a szolidaritás eszméjének őrzése. Kiemelte: az egyesület szolgálata nemcsak hagyományaink őrzését és gyarapítását jelenti, hanem azt a segítő szeretet, amellyel óvják és támogatják beteg, idős és nehéz körülmények között élő társaikat.

„Ma ünnepeljük a huszonötödik évfordulóját annak a napnak, amikor a hazánkban zajló társadalmi változások közepette, felismervén az önszerveződő érdekvédelmi szervezetek fontosságát, ötvenhat taggal és további nyolc meghívottal megalakult a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. Azóta példaértékű elhivatottságról tesznek nap mint naptanúbizonyságot tagjaik érdekvédelmében, egymásra figyelésben, megromlott egészségű társaik támogatásában, nemzetközi kapcsolataik építésében és ápolásában" − fogalmazott a jubileumi ünnepség alkalmából írt köszöntőlevelében dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

1595982973

Szekeres István nyugállományú dandártábornok, az egyesület elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. Ünnepi beszédében kiemelte, az elmúlt huszonöt év alatt generációk váltották egymást. Bár az egyesületen belül igen nagy a tagok közötti korkülönbség, az együttműködés kiváló, mivel mindenki a maga temperamentumával és tapasztalataival járul hozzá a közös munkához. Elmondta: a tagok feleségei és élettársai is szép számmal vannak jelen az egyesület rendezvényein, a megözvegyült feleségek és férjek pedig párjuk elvesztése után is köztük maradnak, vigaszt és erőt merítve a közösség támogatásából.

Fotó: Rácz Tünde