Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági koncerttel ünnepelték az idősek világnapját

Szöveg: Takács Vivien |  2016. október 2. 9:44

Az idősek világnapja alkalmából rendezett jótékonysági gálaestet a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, október 1-jén, szombaton este.

1596020759

Az 1993-ban létrehozott Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány kiemelt célja a létminimum alatt élő honvédségi nyugdíjasok, illetve a honvédségi özvegyek anyagi támogatása – hangzott el Steinbach György köszöntőjében.  Az alapítvány elnöke elmondta: az alapítvány 2014-ben karolta fel a krónikus betegápolás ügyét.

„Az adományok teljes egészében a rászoruló budapesti honvédségi nyugdíjasok és az alapítvány által támogatott, krónikus betegellátást végző intézetben – az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyén – a fekvőbetegek karácsonyi ajándékcsomag-akciója elnevezésű program feltételeinek megteremtését szolgálják" – mondta el a szombati gálaesten a honvedelem.hu érdeklődésére Sándor András alezredes, az alapítvány kuratóriumának titkára.

1596020759

A gálaest műsora a 2012-ben alakult TIM Production zenei előadásával kezdődött, majd Peller Anna művésznő csodálatos hangját hallhatta a közönség, aki különböző operettekből énekelt részleteket.
Az est második felében a pörgős hangulatról az Obsitos Fúvószenekari Egyesület gondoskodott. Előadásukban örökzöld slágerek csendültek fel.

Fejes István nyugállományú őrnagy, az együttes karmestere nemrég töltötte be hatvanadik életévét, ezért idősek világnapja alkalmából a honvédelmi miniszter nevében megkapta az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát.
Érdekesség, hogy az együttes legidősebb fuvolistája már elmúlt 93 éves. 

A fellépőkön kívül a jótékonysági koncert remek hangulatáról a műsorvezető, Karsai István színművész is gondoskodott.

1596020759

Fotó: Tóth László