Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonáktól volt hangos az idei Hadházi Káposztás Napok

Szöveg: Madura János őrmester |  2018. szeptember 29. 6:20

Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Hadházi Káposztás Napok 2018 kora őszén is hatalmas tömeget vonzott Hajdúhadházra. Hagyománnyá vált, hogy az MH 5. Bocskai István Lövészdandár is képviselteti magát minden évben ezen a neves rendezvényen. Idén a bocskais katonák minden eddiginél látványosabb bemutatóval álltak elő.

1599193878
A fesztivál megnyitójára a Debrecen Helyőrségi Zenekar vonzotta az érdeklődő közönséget a színpad elé. Színes repertoárral állt elő a Pál István őrnagy vezette katonazenekar; a katonadalok mellett felcsendültek klasszikus darabok is és a tervezettnél hosszabbra sikerült előadás végén a közönség a közös éneklésben is partner volt.

A fesztivált megnyitó beszédében dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a katonaii szervezet és Hajdúhadház kötődéséről beszélt, megköszönve az ott élőknek a katonák iránti megbecsülését és szeretetét.

1599193879
A dinamikus bemutató első részében a közönség a Magyar Honvédség által használt MAN HX Skorpio konténerszállító gépjárművet láthatta, majd a PTSZ-M lánctalpas úszógép trailerre történő fel- és leállását tekintette meg. A 39. Lövészzászlóalj katonáitól pedig egy rajszintű harcászati bemutatót láthatott a publikum, amelyben a már sokak számára ismert BTR-80 típusú harcjármű is szerepet kapott.

A dinamikus bemutatók mellett élményutazásban lehetett része annak, aki felmerészkedett a honvédségi tehergépjárművekre. A látogatók a technikai bemutatók keretein belül megismerkedhettek a rendszeresített fegyverzeti és technikai eszközökkel, mozgókonyhával, volt airsoft-bemutató és toborzópont is rendelkezésre állt azok számára, akik a katonai pálya iránt érdeklődtek.

1599193879
A fesztiválon – megnevezéséhez hűen – mindenki kóstolhatott hajdúhadházi káposztából készült ételeket is, amelyeket természetesen a katonák is jóízűen fogyasztottak.

Fotó: Szalka Miklós őrvezető