Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a különlegeseknél

Szöveg: Csajbók József főhadnagy |  2019. március 12. 8:01

Csapatlátogatásra érkeztek az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárhoz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési szak hallgatói, március elején.

1599199972
A hallgatókat Sándor Tamás dandártábornok, a katonai szervezet parancsnoka fogadta. Előadásán keresztül a résztvevők betekintést nyerhettek a különleges erők feladatrendszerébe és annak történeti hátterébe, valamint megismerkedhettek a dandár és jogelődei által elért sikerekkel és a szervezet előtt álló feladatokkal is. Az előadás végén Sándor dandártábornok válaszolt a felmerülő kérdésekre.

A prezentáció után a hallgatók épületharcászatot tekintettek meg a taktikai házban, majd ezt követően egy statikus bemutatón nézhették meg a dandár speciális fegyvereit és haditechnikai eszközeit. A lőtéren ki is próbálhatták a Honvédelmi és Haderő fejlesztési Program során beszerzett új fegyvereket. Lehetőségük volt „tesztelni" a dandárnál rendszeresített Polaris MRZR-4 ultrakönnyű taktikai járművet.

1599199973

Fotó: a szerző felvételei