Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öt hét alapkiképzés

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző |  2020. január 8. 11:55

Ahhoz, hogy valaki a Magyar Honvédség kötelékében szolgáljon, mint szerződéses katona, egyebek mellett el kell végeznie egy öt hetes, egységes alapkiképzést.

1596074573

Az alapkiképzés keretében a Kaposvár közelében található sántosi lőtéren, január elején, több mint ötvenen sajátították el többek között a kézigránát-dobás alapjait. Az ilyenkor alkalmazandó harceljárások begyakorlása után a katonák éles gyakorló kézigránátot dobtak.

Sütöri József törzszászlós, a kiképző század vezénylő zászlósa elmondta: a katonai pálya egyre népszerűbbé vált az utóbbi esztendőkben. „Az alapkiképzés során tényleg szigorúan mindenből csak az alapvető ismereteket sajátítják el itt a katonák. Az eddig látottak alapján nagy lelkesedéssel, motiváltan, és koncentráltan hajtják végre feladataikat" – fogalmazott a vezénylő zászlós.

1596074574

Lénárt Kinga közkatona már gyerekkorától kezdve arról álmodott, hogy egyszer katona lesz. „Nagyon tetszik az alapkiképzés, nagyszerű csapattá kovácsolódtunk össze. Eddig legjobban a lövészet és a kézigránát-dobás tetszett, és nagyon hasznosak voltak az egészségügyi és a vegyivédelmi előadások is" – nyilatkozta.

Az alapkiképzés teljesítését követően a katonák az alakulataikhoz visszatérve folytatják tovább a gyakorlást.

GALÉRIA

Címkékkiképzés