Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sereg – bringa – Balaton!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. május 14. 11:02

Minden eddiginél többen – körülbelül ötszázötvenen – regisztráltak a haderő Tekerj a sereggel nevű, Balaton-körüli, kétnapos kerékpártúrájára. A május 13-14-ei rendezvényen nem csupán a több mint 200 kilométeres távval, de az esővel és a széllel is meg kellett küzdeniük a kerekezőknek.

Kerek születésnapot ünnepelt a honvédség civilek körében is népszerű kerékpáros-rendezvénye, hiszen a bátor és elszánt tekerők tizedik alkalommal kerekezhették körbe Keszthelytől Keszthelyig a „magyar tengert". Idén a párás levegő, a változó intenzitással hulló eső, és a fel-feltámadó szél nehezítette a túrázók dolgát, de ahogyan a katona legjobb barátja az időjárás, úgy azért a kerékpáros társadalomnak sem kifejezetten ellensége…

1596031896

Dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője, főszervező, elmondta, hogy az ötszázötven benevezett túrázó között katonákat, katonasulis diákokat és civileket egyaránt találni. Hozzátette: a legfiatalabb nevező hatéves, a legidősebb pedig hetvenhét.

1596031896

„Kuriózumnak számít, hogy idén nemcsak kerékpárosok, hanem tíz katonafutó is teljesíti a távot. Számukra ez egyfajta edzés, mert az isonzói csaták, illetve a caporettói áttörés századik évfordulója emlékére október 11-25 között, Budapestről indulva 1023 kilométert futnak majd" – nyilatkozta kérdésünkre az ezredes.

1596031896

A Tekerj a sereggel kerékpártúra résztvevői az első nap Keszthelyről indulva, több frissítőpontnál megállva jutottak el az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba, majd az éjszakai pihenő után másnap innen rajtoltak, hogy a déli parton végigkerékpározva ismét Keszthelyen érjenek célba.

Fotó: a szerző felvételei

Címkéksport