Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Speciális harci készségeket sajátítottak el

Szöveg: Antal Ferenc |  2016. október 2. 7:32

Katonák, rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, az Országgyűlési Őrség tagjai, valamint civilek is részt vettek a Systema Specpodgotovka Hungary által szervezett önvédelmi és túlélőiskola nyári táborában a közelmúltban.

1596020757

A képzés több mint kilencven résztvevője között szép számmal akadtak külföldről – Olaszországból, Szerbiából, Oroszországból – érkezett vendégek. A tábor első napján Denis Ryauzov mester, a Systema Specpodgotovka vezető instruktora a hazai kiképzők részére tartott lövészeti és pusztakezes foglalkozást Budapesten, majd következett a három napos brutálisan kemény tréning a Velencei tónál.

A Specpodgotovka egy speciális harci képességeket felölelő rendszer. Denis mester olyan technikákat válogatott össze Specnaz-kiképzői tapasztalataiból, amelyek gyorsan tanulhatók és jól működő mozgásformákat tartalmaznak, mégis alkalmasak a potenciális támadások kivédésére, valamint a túlélésre. Az oktatás során a résztvevőket – kiszakítva megszokott komfortzónájukból – realisztikus küzdelemre készítik fel. Ennek célja, hogy a harctéren vagy a rendőri közegben dolgozók felkészültségét, harci képességeit növelje. Ehhez minden olyan fegyver hozzátartozik, ami jelenleg megtalálható a világon: lőfegyvertől a késig, boton át az improvizált fegyverekig.

1596020758

„Ma már az ember nem szűkülhet le annyira, hogy egy eszközzel dolgozzon" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Támcsu Tibor, a Specpodgotovka Hungary igazgatója. Hozzátette: fontos, hogy széles látókörben dolgozzanak az emberek. Így a stílusban a gyalogsági közelharcfegyverek alkalmazását és az ellenük való védekezést is elsajátítják a tanulók, így halálos hatékonysággal forgatják a kést, a gyalogsági ásót, a bajonettet és a pisztolyt is.

Fotó: Rácz Tünde

Címkékközelharc