Szakácsolimpia – túl az első versenynapon
Szöveg: honvedelem.hu | 2012. október 7. 9:09Megkezdődött Erfurtban a Német Gasztronómiai Szövetség által minden negyedik évben megrendezett Szakácsolimpia. Az október 6–9. közötti megmérettetésen a Magyar Honvédség szakácscsapata is részt vesz.
A Mudra József alezredes (team manager), Bálványos Zsolt őrnagy (team manager), Molnár Tibor százados (team manager),
Gulyás Károly közalkalmazott (Venesz-díjas mesterszakács, szakmai tanácsadó – nemzetközi zsűri),
Somorjai Péter főtörzsőrmester (közétkeztetési mesterszakács, ügyintéző),
Kovács Péter főtörzsőrmester (közétkeztetési mesterszakács, csapatvezető,
Kovács Attila főtörzsőrmester (szakács),
Cselyovszky Zoltán főtörzsőrmester (szakács).
Balázs Gergő közalkalmazott (közétkeztetési mesterszakács, szakács), Kókai Krisztián szakaszvezető (szakács),
Bojtos György közalkalmazott (szakács),
Lukács Péter közalkalmazott (mestercukrász) és
Ódor Norbert közalkalmazott (szakács) alkotta magyar csapat hét másik katonaválogatottal mérkőzik meg az elsőségért.
A csapatot a kijutásban Papp István alezredes és Korán Róbert közalkalmazott segítette.
A magyar katonaszakácsoknak a szakácsolimpia első napján százötven adagos menüt kellett elkészíteniük. A csapat mindent megtett a jó eredményért és nagyon finom ételt „varázsolt" az érkező vendégek asztalára.
Az egész napos kemény munka meghozta az eredményt, a zsűri döntése értelmében a Magyar Honvédség szakácscsapata bronzérmet szerzett az első versenynapon.
A csapat tagjai vasárnap megkezdték az előkészületeket a hideg kiállításra, amivel hétfőn hajnalra kell elkészülniük.
Fotó: Magyar Honvédség szakácscsapat