Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakalapozó kiképzést tartanak Budapesten

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn |  2019. január 14. 10:33

Megkezdődött január 7-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt állományának hathetes alaki és díszelgő szakalapozó kiképzése Budapesten, a Petőfi Sándor laktanyában.

Az alföldi alakulat ötven fővel vesz részt január 7. és február 15. között az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) alárendeltségébe tartozó 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalj kiképzésén annak érdekében, hogy a jövőben bevonásra kerülhessenek a dandár díszelgési szakfeladataiba.

1599198056
A katonák a parancsnoki köszöntő után a budapesti díszelgési feladatokat érintő helyszíneket látogatták meg. Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD dandárparancsnoka a kiképzést megnyitó beszédében elmondta: „A cél az, hogy olyan tudással, képességekkel vérteződjenek fel, amelyekkel gazdagodnak önök is személyesen, illetőleg tudják gazdagítani a Bocskai dandárt."

A szolgálati helyek – Fiumei úti sírkert, Hősök tere, Országház és Kossuth tér, Sándor-palota – megtekintése után kezdődtek el a kiképzési foglalkozások, melyek február közepén érnek véget.

1599198056
A szerző felvételei