Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Török tapasztalatok segíthetik a Magyar Honvédséget

Szöveg: Galambos Sándor |  2019. április 10. 20:04

A Magyar Honvédség és a török szárazföldi erők közti együttműködés bővítésének lehetőségeiről folytatott tárgyalásokat Magyarországi hivatalos látogatásán Ümit Dündar vezérezredes. A török szárazföldi erők parancsnoka április 10-én, szerdán felkereste az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárt. Szolnoki útjára elkísérte őt dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese is.

1599201147
A szolnoki dandár feladatrendszeréről és képességeiről Pécsvárady Szabolcs ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese tájékoztatta Ümit Dündar vezérezredest, a török szárazföldi erők parancsnokát és a kíséretében hazánkba érkezett delegációt, amikor az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál fogadták őket.

1599201147

A vendégek ezután egy dinamikus bemutatón megtekintettek egy épületharcászati gyakorlatot és egy speciális körülmények közt végrehajtott lövészetet. A török delegáció megtekintette az alakulat fegyverzeti és technikai eszközeit és harcjárműveit is.

1599201147

Ümit Dündar tábornok magyarországi hivatalos látogatása azért is kiemelt fontosságú esemény, mert a szárazföldi erők parancsnoka a legnagyobb haderőnem főnöke Törökországban – mondta el dr. Böröndi Gábor altábornagy. A vendégdelegáció vezetője a Magyar Honvédség és a török szárazföldi erők közti együttműködés bővítésének lehetőségeiről folytatott tárgyalásokat.

1599201148

Fotó: Csajbók József főhadnagy és a szerző felvételei