Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiraboltak egy Chinook helikoptert Kaliforniában

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2012. szeptember 16. 18:24

Az amerikai hadsereg nemzeti gárdája nyilvánosságra hozta azt az információt, mely szerint szeptember 9-én  éjjel feltörtek egy, a Kalifornia állam Ukiah repülőtéren ideiglenesen állomásozó CH–47 Chinook helikoptert. A Chinook a Kaliforniában már hetek óta pusztító erdő- és bozóttüzek oltásában segédkezik.

1595941561

A gárda részéről Lou Carmona úgy nyilatkozott: „Bosszantó ez a dolog, nagyon csalódott vagyok. Nem volt egyszerű elintézni, sok kérvényt kellett írnom, hogy ez a helikopter ideiglenesen ezen a városi repülőtéren állomásozhasson, és kizárólag tűzoltási feladatokat láthasson el a térségben. Sok időbe telt ezt megvalósítani, most pedig cserébe azt kapjuk, hogy valaki feltöri a CH–47-est, és ellop belőle számtalan berendezést. Szeretnék most találkozni azzal a személlyel, aki ezt tette. Azt hittük, hogy ez egy biztonságos parkolóhely repülőgépünk számára, ezért nem biztosítottunk a Chinook mellé külön védelmet. Hiba volt… "

Az egyébként a kaliforniai Stocktonban állomásozó Chinook helikopter az esetet megelőző 12 napban már aktívan részt vett a tűzoltásban, a szükséges ellenőrzéseket és a repülésre való felkészítést Ukiah repülőterén végezték el.

Az őrizetlen Chinookot feltörő tolvaj műholdas telefont, GPS egységet, és további berendezéseket tulajdonított el a gépből. A hírt a helyi rendőrség is megerősítette, keresik a tolvajt.