Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különdíjat nyert a Magyar Honvédség szakácscsapata

Szöveg: Galambos Sándor |  2012. szeptember 16. 14:30

A miniszterelnök-helyettes és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend közös különdíját nyerte a Magyar Honvédség szakácscsapata a kalocsai paprikafesztivál szeptember 15-ei, szombati főzőversenyén. A Mudra József alezredes és Gulyás Károly vezette csapat remekművét a helyszínen Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is megkóstolta – és amatőr szakácsként egyetértett a zsűri döntésével.

Remekelt a Magyar Honvédség szakácscsapata a XXIII. Kalocsai Paprikafesztiválon szombaton: versenyművük – a roston sült harcsa gombás-paprikás mártással, zsályás halvagdalékkal töltött kápia paprikával, magyaros túrógombóccal – különdíjas lett. A kupát dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend közösen ajánlották fel. A versenyen rajtuk kívül részt vett még az MH Logisztikai Ellátó Központ kalocsai inkurrenciaraktárának a csapata is – ők is nyertek: baráti társaságban, remek hangulatban telt a napjuk.

1595941560

Azonban nemcsak a versenyen, de a fesztivál lebonyolításában, a programok színesítésében is részt vettek a katonák. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár és az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szakácsai – akik egyébként a szakácscsapatnak is tagjai – a szervezőknek és a fellépőknek főztek, a Katona János alezredes vezette Légierő Zenekar – Veszprém remek koncerttel szórakoztatta a közönséget, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgőcsoportja pedig látványos bemutatóval kápráztatta el a paprika ünnepére érkezőket.

A paprikafesztivál szombati rendezvényére ellátogatott Domján László vezérőrnagy is. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka a honvedelem.hu-nak elmondta: úgy érzi, hogy hazajött Kalocsára. Fiatal hadnagyként, 1986-ban ugyanis az akkori Mészáros Lázár Kiképző Központ lövész-harcászati kiképzőjeként itt kezdte a katonai pályáját. Öt évet szolgált a városban. Ráadásul még főzni is szeret, egykori kalocsaiként pedig imád minden ételt, amiben paprika van.

Fotó: Cselyovszky Zoltán főtörzsőrmester és a szerző