Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az al-Kaida újabb támadásokra buzdít amerikai követségek ellen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. szeptember 16. 14:21

A radikális iszlamista al-Kaida terrorszervezet az amerikai külképviseletek elleni újabb támadásokra buzdítja a világ muzulmánjait.

Az Egyesült Államok és más nyugati országok nagykövetségei ellen az utóbbi napokban végrehajtott támadások „természetes reagálást jelentek egy hihetetlen mértékű sértésre" – hangoztatja az Arab-félsziget al-Kaidája a csoport honlapjára szombaton fölkerült felhívásban.

A szervezet egyúttal az „iszlám ellen folytatott keresztes hadjárat részének" minősíti az Egyesült Államokban készült és Mohamed prófétát gyalázó filmet.

Ennek hordereje akkora, hogy minden erőt arra kell összpontosítani, hogy „kitakarítsuk Amerika nagykövetségeit a muzulmán országokból". Bárki találkozzék is amerikai nagykövetekkel vagy diplomatákkal, az kövesse a líbiaiak példáját, akik megölték az ottani amerikai nagykövetet – áll a felhívásban.

Az al-Kaida jemeni szervezete, amelyet az amerikai kormány a legveszedelmesebbnek tart, arra szólította fel a nyugati országokban élő muzulmánokat, hogy intézzenek támadást fogadó államuk kulcsfontosságú intézményei ellen.

Címkékterrorizmus