Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légtérellenőrző modernizáció Brazíliában

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2013. január 24. 18:46

A brazil védelmi minisztérium a napokban szerződést kötött a szintén brazil Embraer Defence and Security vállalattal öt darab E–99 típusú légtérellenőrző repülőgép modernizációjáról – írja a Jane’s. Az üzlet ellenértéke közel 215 millió dollár.

1595948159

A szerződés értelmében az Embraer modernizálja a kommunikációs, valamint a rádióelektronikai harc megvívására szolgáló berendezéseket, a munkaállomásokat és magát a PS–890 Erieye radarrendszert is. Napjainkban ezek a repülőgépek a brazíliai Anapolis légibázison állomásoznak. Az E–99-es, az Embraer ERJ–145-ös regionális utasszállító repülőgép légtérellenőrzővé átalakított változata.

A hírhez kapcsolódik, hogy a brazil védelmi minisztérium nyilatkozata alapján napjainkban is zajlik a légierő modernizációs programja, jelenleg tizenegy darab F–5E/F Tiger II-es és 43 AMX fejlesztése van napirenden. Ez idáig 46 darab modernizáláson átesett F–5EM/FM-et adtak át. Ezen felül 2012-ben befejeződött a 99 darab A–29A/B Super Tucano leszállítása is, melyeket a brazil légierő csapásmérő szerepkörben is alkalmaz.

Címkékhaditechnika